Harmoni

Hemma igen efter några dagar i stugan. Jag var lite orolig att fåglarna skulle bli stressade av miljöombyte fram och tillbaka men de tycks älska att vara där och de har vant sig att åka bil. Raija hade matvägrat i nästan en vecka hemma, kastat all mat på golvet oavsett vad hon fick. Men när vi kom till stugan så började hon äta som en häst direkt. Men de blir trötta av alla intryck, kvart i nio igår kväll började Golle tjata “Gonatt” gång på gång tills vi släckte ner.

Vi blir trötta också förresten, vid kl 22 är vi halvdöda båda två. Grejen är att man är ute så mycket, endera pysslar man med något eller så sitter man bara och njuter av utsikten, och man blir trött av så mycket frisk luft. I går morse vaknade jag halv 5 (…) och gick ner till bryggan. Det var alldeles vindstilla, dimman höll precis på att lätta från vattnet, solen sken genom molnen. Det var som i en dröm, alldeles tyst, bara småfåglarna kvittrade.

båt

Kvällsbilder från bryggan, lika makalöst vackert då

Sommar

Sommarsjö

En liten promenad genom skogen på väg till strömmarna, ska medges att jag är lite rädd att gå där då jag vet att det finns björnar i området. Men jag pratar och låter hela tiden och håller tummarna för att de ska hålla sig undan från mig. Och hoppas innerligt att jag inte råkar hamna mellan en unge och en mamma. Men jag har en plan, OM det kommer en björn så backar jag undan och kastar av mig klädplagg eftersom för jag har läst att då stannar dom och blir nyfikna på kläderna.

Fast i verkligheten så lär jag bara gallskrika och springa och glömma alla mina planer förmodar jag….

Stuga i skogen

Efter lilla skogspromenaden kommer man till strömmarna, också en otroligt vacker plats!
Strömmarna

Jag kan ju vara rätt bekväm av mig normalt, men jag tycker ändå det är mysigt med det här lite mer spartanska under en kortare tid. Det är till och med mysigt att stå ute och diska trots att myggen håller på att äta upp en. Drar mig dock från att stå ute och duscha när det bara är 15 grader i luften. Men det är ren och skär harmoni att få vara i stugan.

 

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Harmoni

 1. Hm, tror jag ska köpa mig ett björnskinn …

  Gonatt, håll käften. Kaffe!

 2. Catta skriver:

  Haha jag tror jag skulle genomskåda dig faktiskt 😀
  Glöm inte ”lägg av nu!” och ”Det är gott med korrrrv” 😀

 3. whitelady7-Eva skriver:

  Härligt, sånt lever man länge på! Om du tar med dig Golle på prommis så skrämmer han nog iväg alla björnar på mils avstånd 🙂 Björnen ba: brumbrumelibrum! Golle ba: Håll käften! 🙂

 4. Catta skriver:

  Eva: Ja det går liksom inte bli trött på det (fast man blir trött att vara i friska luften så mycket!). Haha ja eller ”Ska du komma då” med vänliga rösten, kan bli hur som helst 😀

 5. Karin skriver:

  Hos mig duschas det ute från slutet av mars fram till slutet av september.

  Det jag tycker är jobbigt är när jag tar mig ut i mina duschtofflor

  och rädslan att halka i frosten på gräset, och att duscha i regn

  är ingen höjdare heller. Länge leve uteduschen.

  Ditt lilla paradis ser trevligt ut.

 6. Ann-Charlotte skriver:

  Kram Catta!

 7. Catta skriver:

  Karin: Det låter kallt! Jag har svårt att duscha ute när det är 15 grader för jag håller på att frysa ihjäl känns det som!

  Ann: Kram tillbaka pinglan!

 8. JD skriver:

  Vilka fantastiskt fina bilder!

  Trevlig fortsättning på sommaren!

 9. Catta skriver:

  JD: Tack, det är inte svårt att få fina bilder med dessa motiv! Det är otroligt fina omgivningar där, gamla byggnader, strömmar, gammal skog, sjöar, makalöst helt enkelt.

  Tack och detsamma önskar jag dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.