Kaffefågel, sommar och blommor

Nu under sommaren har jag så fullt upp att jag inte har mycket tid till varken blogg, nyheter eller annat. Men nu är vi hemma igen i alla fall och idag får jag besök av syster och systerbarn med familj så det blir kul. Systerbarn med barn var hit häromdagen också och dom är ju så roliga ungarna. Lillen såg fåglarnas bur på balkongen och var övertygad om att sambon bodde där. Men han tyckte det var ofräscht att Raija bajsade i på golvet ( i sin bur) Ler

Vad gäller fåglarna så har Golle fattat grejen med mornar nu. Jag kom in i storstugan halv fem på morgonen och försökte smyga för att inte väcka dom, men Golle var pigg och alert och visste precis att på morgonen ska man ha kaffe!

Blommorna jag köpte till altanen lever än, men jag är noga att sköta dom efter konstens alla regler. Nu är det massor av knoppar på dom till och med. Dom stackars margeriterna har det dock blåst av nån gren på men det ploppar upp nya tack och lov.

blommor 1

Jag har tre såna här grupper utställda på altanen så det är jättefint. Planen är att jag ska försöka övervintra de som går att övervintra så blir det lite billigare nästa år.

altan

Sambon snickrade ju ihop ett rejält utebord av virket som blev kvar efter altanen var färdigbyggd och det är perfekt att ha om man är några stycken och ska äta ute. Nu ska han såga ut lite i mitten och sätta en plåtbehållare där som man kan ha is i och ställa drycker i, det är ju fiffigt. Ska köpa några roligare sittkuddar till nästa år också.

IMG_3971

Jag var ju så glad när vi byggde altanen för då skulle jag kunna gå barfota, jag fixar ju inte det annars eftersom jag är så rädd för kryp. Men det är så in i bomben med spindlar där så jag får knoster, vete fan vad man kan göra åt det? Det är inga småspindlar heller bara utan massor av stora, äckliga. Har bland annat sett spindlar med en vit puckel på ryggen Ledsen

Ja det är det vanliga problemet jag har på somrarna, inget nytt…..Nä nu ska jag göra pastasallad till gästerna. Hoppas ni har det skönt där ute var ni än är och vad ni än gör!

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kaffefågel, sommar och blommor

 1. Catta skriver:

  Tack själv Ann för att DU finns! Dörren i norrland står alltid öppen, nåja inte för vem som helst, men bland annat för dig 🙂 Har satt denna på ytterdörren nu

   

 2. whitelady7-Eva skriver:

  Man ska njuta av sommaren, den försvinner fort nog ändå 😎 Tänk på mig som sitter här och fryser! Eller, inte så mycket frys i år, men i alla fall 🙂 Några kalla dagar har vi haft 🙂 De där fåglarna har koll, klart man ska ha kaffe på morgonen 🙂

 3. Catta skriver:

  Jag njuter för fullt Eva, utom av äckelkrypen då (såg på tal om det en spindel som såg ut som en krabba nu på altanen 🙁 )
  Du har så mycket sommar så dig är det inte alls synd om, eller jo på vintern är det lite synd om dig faktiskt i kallhusen!

  Haha ja gud vad han fastnat på kaffe nu, det är ”ska ha kaffe” och ”ska ha kaka, det är gott!” för hela slanten nu 😀

Kommentarer inaktiverade.