Smådjur i stugan

Kompis N och jag sprang runt vid stugan och fotade idag medan sambon och hennes man jobbade med att sätta upp vindskivor. N fick en kamera när hon fyllde år så jag fick stå ”modell” idag på alla möjliga och omöjliga ställen för hon skulle lära sig…..Men jag fick lite foton på annat.

Det första jag såg när jag kom dit var en padda. Det är något freudianskt över det tycker jag. Men den var väldigt gullig för att vara en padda.

Padda

Det var otroligt mycket humlor också. Jag gillar humlor, dom är så fluffiga!

Humla

En liten fjäril hittade jag där i gräset också. Dom är fina på lite håll men jag gillar inte att dom är så där håriga på kroppen, då får jag rysningar…
Fjäril

Välkommen till stugan är man i alla fall!
Välkommen

Nu är klockan snart 24 igen och jag fattar inte var dagen tagit vägen, det svischar ju bara till så har dagarna gått. Jag hinner inte med mig alls med allt jag vill göra. Men nu ska jag hoppa i kojs i alla fall, ny dag med nya möjligheter i morgon.

Det här inlägget postades i Foton, Livet hos oss och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Smådjur i stugan

 1. Pussade du den? Nyfiken på vad som hände i så fall.

 2. Inte så här hoppas jag: https://pbs.twimg.com/media/B-3FRIBXIAAt9cH.jpg

 3. Ann-Charlotte skriver:

  Underbara bilder. Tack. Jag tror jag flyttar till norrland 🙂

 4. Catta skriver:

  Haha nä Dolf, jag avstod från det faktiskt, tror inte det är bra att pussa paddor, dom har nåt gift på sig ju 🙂

  Ann: Tack, jag gillar hummelbilden mest själv. Där ser man hur små vingar de har i jämförelse med kroppen. otroligt att de ens kan lyfta 🙂

 5. T skriver:

  Rubriken fick mig att tänka på den här 😀

  Ute i skogen finns det rådjur,
  i baracken finns det smådjur

 6. Catta skriver:

  T: Man får vara glad så länge man inte har såna här smådjur inne i ”baracken” 😀

 7. T skriver:

  Jag bor själv i  skogen så visst finns det smådjur, eller småkryp i min ”barack” också.

 8. Catta skriver:

  T: Jag kan stå ut om det råkar komma in en fluga, mygga, humla eller myra, men skulle jag ha paddor inne skulle jag flytta omgående 😀

 9. T skriver:

  C: Jag kan inte lämna en dörr öppen för då kommer det in en groda eller katt. Någon mus kan leta sig in i garaget på senhösten men lägger jag ut mat från Anticimex så är problemet löst. Grodor äter insekter så de försöker jag undvika att köra över med gräsklipparen. Vädra går inte utan myggfönster. Tyst är det i alla fall 😀

 10. Catta skriver:

  Haha en katt må ju vara, men groda 😀

 11. T skriver:

  Jag är allergisk mot djur med päls eller fjädrar och en granne har ett tjugotal katter som stryker omkring i omgivningen. :/ De tar en del möss i alla fall. En gång hade en stor groda klämt in sig mellan dörren och dörrkarmen när den stod lite på glänt och jag såg inte det utan försökte stänga dörren. Det blev en ganska platt och död groda att peta bort. 🙁

 12. Catta skriver:

  Oj det var inte lite katter heller! Positivt är som du säger att de tar möss, men kattpisslukten är inte kul om dom börjar märka revir där man bor.
  Men fy vad läskigt. Det värsta i grodväg för mig var när jag trodde tequila bar på en barkbit men det var en överkörd padda 🙁

 13. T skriver:

  Häpp-häpp, såg en varg på baksidan av huset i morse 🙁 Tror den lokala ”Fantomen” tar den snart. Grannen har kastrerat/steriliserat katterna nu efter påtryckningar från kommunen så det är ganska lugnt med pinkandet. För några år sedan hade en liten honkatt tagit sig in på vinden och fått ungar. Det var ett jäkla jobb att hitta ungarna och få bort dem. Man hörde bara att de pep men de var väl gömda. Jag ville inte ha grannen rota runt på min vind heller.

 14. Catta skriver:

  T: Ja det är spännande att bo i ”skogen” och få se allehanda djur 🙂

  Jag gillar katter, men det är fan när det är en massa katter som far och pinkar eller smyger in överallt. Min Sur-Sally hade en tendens att gå in till grannen också när de hade dörren öppen. Nu tyckte dom mest det var lite kul men de flesta hade nog inte gjort det…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.