Argumentera eller kasta epitet omkring sig

Det blev en himla snurr på bloggen idag och jag ser nu att det handlar om inlägget jag skrev om Röda Korset och Aftonbladets behandling av den äldre kvinnan som i flera år arbetat ideellt åt RK men sedan hängdes ut och ratades på grund av en förvanskad sanning och obefintlig källkritik från AB. Och anledningen till det i sin tur är att Paulina Neuding tog upp kvinnan idag i en krönika i Dagens Samhälle. Det är en historia som verkligen fastnade hos mig och som jag tänker på nu och då faktiskt.  Kvinnan fick verkligen bli det ultimata beviset på att det kan stå oss dyrt om vi tycker ”fel”. Hon hade fräckheten att ha en åsikt som inte gick i linje med makthavarna just då.

Mer allmänt då, det är så sjukt att det inte ska gå att diskutera och ha olika åsikter eller olika syn på hur man löser ett problem, utan att det ska bli total jävla hysteri och folk ska hudflängas. Jag brukar tänka att om någon känner att de måste hudflänga mig för min åsikt, då måste det ju betyda att de inte har några bra argument för sin egen åsikt. För om de hade det då skulle de ju helt enkelt knäcka mig med argument, inte känna sig tvingad att kasta skit över mig för att dränka mina åsikter i dynga.

Jag kan respektera människor om de argumenterar för sin sak, hur skevt jag än må tycka att resonemanget eller argumenten är. Men jag kan inte respektera människor som bara sitter och grinar,skriker och kastar epitet omkring sig utan att komma med ett enda argument för varför jag har fel eller varför den tycker jag tänker snurrigt. Jag fattar ärligt talat inte ens varför människor som bara vill höra sig egen röst och sina egna åsikter ger sig in i diskussioner överhuvudtaget.

Jag tycker det är intressant att höra andras argument, även om jag ibland kan bli innerligt frustrerad om jag tycker nån tänker helt idiotiskt. Vill jag bara höra mig själv kan jag ju ställa mig framför spegeln och snacka och ge mig själv en klapp på axeln emellanåt och tala om hur klok och smart jag är…

This entry was posted in Lite av varje and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Argumentera eller kasta epitet omkring sig

 1. T says:

  Jag har sagt åt ungdomar som samlar in pengar till RK eller RB utanför ICA: Gå hem istället för att stå och skämma ut er här. Vet ni inte vad ni håller på med?

 2. Svart-Malin says:

  Fallet med Röda Korset och Barbro Feldt berörde mig också väldigt mycket och jag reagerade känslomässigt på ett sätt jag inte är riktigt van vid. Den historien sitter djupt i mig än idag.

  Den senaste tiden har jag mött Röda Korsare, den ena efter den andra i ett långt pärlband, så fort jag stuckit näsan utanför dörren. Jag har varit tvungen att stålsätta mig för att inte säga något överilat och har därför bara gått förbi utan att svara dem alls. Jag är rädd att om jag börjar svara kommer jag att väsa: – Barbro Feldt, googla! Av mig får ni inte ens en itusågad ettöring!
  Jag ska försöka lugna mig och i fortsättningen faktiskt prata med dem och sansat och vänligt (det är kanske helt oskyldiga, ”kanske” eftersom beslutet att sparka B.F stöddes av många många aktiva i R.K på facebook och andra ställen) förklara varför de aldrig kommer att få en sekin av mig och att jag kommer att sprida budskapet om vad de gjort till så många jag kan.

  Jag brukar inte vara så långsint av mig men i det här fallet är jag och kommer att så förbli. Så länge det är samma personer i ledningen kommer jag att vara jäkligt långsint och oförsonlig.

 3. Catta says:

  Jag känner detsamma, det är inte många fall som fastnat hos mig på det här sättet. Och det finns inte en chans att jag någonsin kommer skänka den organisationen en krona igen. Och just det här också att det aldrig efteråt kommit en ursäkt, ett beklagande, ett erkännande att man gjorde fel. Och alla, så väl AB som RK och alla andra som hakade på tåget vet idag vad som egentligen hände. Men inte ett ord, som att hon inte var nånting alls….

 4. Ann-Charlotte says:

  Vilken tråkig historia men bra att man fick reda på detta om Röda korset.

 5. Catta says:

  Ann: Ja det är så bedrövligt, att dom ratade tanten direkt utan att lyssna på henne, men killen skulle dom t.om inleda samarbete med utan att ens kolla hans bakgrund vad han var för typ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)