Fjädrar på magen!

Jag är så glad att Raijas fjädrar på magen börjar växa ut, hon har ju varit näst intill kal för att hon maniskt suttit och putsat sönder dom. Att dom håller på så kan ju ha flera orsaker. Tristess, dålig luft, stress, klåda osv. Förra ägaren sa att hon hållit på så här sen hon var ett år (=7 år) så jag hade inget hopp om att hon skulle sluta då det blir som en olat som brukar vara svår att bryta. Men nu börjar det komma ny fjädrar som hon låter bli (än så länge i alla fall…)

Raija
Jag tror hon trivs bra här. Nu sitter hon och sjunger och skrattar (som ett barn) mest hela dagarna, pratar och tjattrar. Nu håller vi tummarna att hon får lika fin mage som Golle!

Golle

Jag måste göra ett tillägg också och förtydliga att de hade det inte dåligt hos sin förra ägare på något sätt om det framstår som så. Däremot så delade fåglarna bur då och jag tror Raija blev stressad av det då Golle var på henne i tid och otid. Och det fanns en kamin i samma rum som fåglarna så luften kan ha varit torr. Det kan alltså vara därför det blivit bättre nu, egen bur och inte lika torr luft.

Men förra ägaren var här och hälsade på dom för ett tag sen och Raija blev så glad och klev upp på honom direkt. Och ägaren kände att de fått det bra här så han var också nöjd. Känner bara att jag vill förtydliga det om det framstod som något annat.

Det här inlägget postades i Våra Grå Jakos Golle & Raija. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fjädrar på magen!

  1. whitelady7-Eva skriver:

    Hon är så söt 🙂 Skönt att fjädrarna börjat komma tillbaks, man vill ju inte att hon ska bli kall, nu när ni snart får vinter 🙂 Annars får du sticka en tröjja till henne 🙂 Våra fåglar börjar byta till vårskruden snart och de ser för bedrövliga ut då 🙂

  2. Catta skriver:

    Ja hon ser så ynklig ut när hon är så där tussig. Tröja kan bli liiiite problematiskt men kanske en sjal i alla fall 😀 Ja det blir ju att dom ser bedrövlig ut när dom ruggar mycket osv men Golle har faktiskt varit fin hela tiden ändå

Kommentarer inaktiverade.