Norrskenssäsongen är igång!

Äntligen, nu är norrskenssäsongen igång igen! Det blev lite hastigt och lustigt då jag inte var riktigt beredd igår kväll/natt så fotona blev som dom blev, men det är lite norrsken i alla fall.

Norrsken IMG_4058 IMG_4071

Nu måste jag börja ha koll på när det ska komma igen och försöka hitta något bra ställe. Jag tänkte åka iväg nu mot elljusspåret men jag vet inte om björnarna sover än så jag vågar fasiken inte åka och stå där i mörka skogen själv. Men jag älskar verkligen detta.

Jag har försökt hitta bra ställen här i sommar där jag kan tänka mig att det ska vara tillräckligt mörkt (utan gatlysen som stör) och inte för mycket träd i vägen men det är svårt. Jag önskar att vi hade skånskt landskap med stora öppna ytor, men här är det ju liksom berg och skog överallt så det är svårt att hitta nåt bra ställe.

Det finns ett bra berg nån mil härifrån där det skulle vara perfekt att stå på toppen och fota, men jag ser ju inte att köra i mörker så det är väl dumt att ge sig upp på nån slingrig väg då. Jag måste ha koll på nästa tillfälle nu och få med mig nån som ser att köra så vi kan åka dit och vänta.Då tror jag att jag kan få bästa bilderna ever….

This entry was posted in Livet hos oss and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Norrskenssäsongen är igång!

 1. A-L says:

  Björnarna torde vara vakna en månad till iaf 🙂

 2. Catta says:

  A-L: Då håller jag mig från skogen när jag är ensam i alla fall 🙂

   

 3. Magiskt  vackra norrskensbilder igen…. 🙂

 4. Catta says:

  Tack Erik men den här gången tycker jag inte det blev mycket att hänga i julgranen 🙂  Jag pratade i telefonen och tittade ut av en slump och sprang ut med stativ, kameran mellan kinden och axeln och försökte fota 😀 Men nu är säsongen igång så framgent ska det nog kunna bli några bra foton hoppas jag.

   

 5. Ann-Charlotte says:

  Instämmer med Erik. Sagolikt vackert!

 6. Hehe, har du varnat grannarna att nu kan det bli lite hur som helst när du älgar runt i grannskapet och fotar?

 7. Catta says:

  Ann: Vi håller tummarna för att det blir ett riktigt bra norrskensår i år, och tänk om vi har turen att ha norrsken när du hälsar på, vad kul det skulle vara 🙂

  WL: Haha jag tror de slutat förvånats över mina manövrar runt vägarna här, det är ju rätt bra att jag smyger här i mörkret på nätterna, jag har ju stenkoll på ev bovar och banditer 😀

 8. Svart-Malin says:

  Det blev ju fina bilder i alla fall!
  Jo det skånska landskapet är ju mer gjort för att fota norrsken på det viset. Å andra sidan är det inte så mycket norrsken att fotografera så det är ju inte så mycket nytta med de öppna ytorna från just den synpunkten. 😀

  Ska du börja klättra i berg också? 😮 Inte höjdrädd då?

 9. Catta says:

  SM: Tack fast jag blir ju lite låst på att det ska vara NORRSKEN i mängder på fotona, så jag har svårt att se att det kan bli bra bilder även utan 🙂
  Ja men tänk om det var norrsken på samma sätt där, fatta vilket skådespel när man ser så långt! Här är det ju berg och träd överallt som är i vägen, riktigt störande.

  Haha jo jag är livrädd för höjder, inte om jag står på berg så men om jag skulle klättra. Men nu kan man ju ta bilen upp så då blir det inte på samma sätt 🙂

 10. Ann-Charlotte says:

  Ja tänk om vi har den turen. Jag tänkte komma i fyra dagar. Orkar du med mig så länge pinglan? Jag ser mycket fram emot att åka tåg. Älskar att åka tåg 🙂

 11. Catta says:

  Ann: Klart jag gör! Haha du är tokig du, det är ju SÅ tråkigt att åka tåg 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)