Hotell Gustaf Fröding-Nej tack……

Den tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski uppträdde på Sverigedemokraternas festival och berättade då för Expressen att han sympatiserar med stora delar av det de står för. Och när då Best Western Gustaf Fröding hotell i Karlstad fick nys om det så ville de att han skulle ta tillbaka det och be om ursäkt offentligt, annars skulle de avboka de fem spelningar han hade där senare.

Peter stod fast vid sina åsikter och vips så blev han av med de jobben. Jag brukar alltid tycka det är jävligt patetiskt när människor tar tillbaka och ber om ursäkt när de blir ”påkomna” med ”fel” åsikt, det är ryggradslöst. Så jag tycker alltså att Peter gjorde helt rätt som inte hycklade utan stod fast vid sina åsikter. Som så många andra så har nu också Peter alltså fått kostsamma konsekvenser för att han sympatiserar med SD och jag tycker det är helt bedrövligt.

Jag tycker faktiskt att alla som endera sympatiserar med SD eller bara hatar den här typen av ”uppfostringsmetoder” ska bojkotta Best Western Gustaf Fröding i Karlstad. Välj vilket annat hotell som helst men inte det. Nästa gång är det kanske ni som kastas ut, nekas, blir av med jobbet, diskrimineras eller vad det nu må vara, för att ni tycker eller tänker ”fel”. Det finns inte på kartan att jag skulle bo på ett hotell som gör så helt enkelt, jag skulle helt ärligt hellre sova i bilen. Och det oavsett om det varit en MP:are, sosse, eller moderat som bemötts så här.

Som Niklas Svensson (journalisten) frågar, är gäster som röstar SD välkomna att boka rum? På det får han svaret att ”Vi kan omöjligt veta vilka sympatier våra gäster har.” Betyder det att om de vetat så hade vissa gäster med fel politisk åsikt inte fått boka rum? Det måste ju kännas kanon om det är okej att göra så. Tänk de hotellägare som inte gillar tex invandrare, de kan ju inte neka dom för att de är invandrare, men då kan de ju fråga vilket parti de sympatiserar med och gå den vägen för att neka dom då, skylla på att de inte delar hotellets värdegrund…..

Det är inte olagligt att diskriminera på grund av politisk tillhörighet så Gustaf Fröding i Karlstad har förmodligen rätt att göra som dom vill i denna fråga. Men jag hoppas dom har ett antal SD-sympatisörer eller såna som jag som bara avskyr sånt här, bland nuvarande och kommande gäster som helt sonika byter hotell, och jag hoppas att det får kostsamma konsekvenser för dom framöver. Och jag hoppas att alla människor tänker till vilka konsekvenser sånt här kan få i förlängningen och väljer ett annat hotell än Best Western Gustaf Fröding om ni behöver rum i Karlstad….

 

This entry was posted in samhälle och politik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Hotell Gustaf Fröding-Nej tack……

 1. Svart-Malin says:

  Kommer ni ihåg skobutiken Brandos? 2010 deklarerade de stolt att SD-väljare inte var välkomna att handla hos dem. Sen gick de i konkurs. 😀

  Håller med om vartenda ord du skriver, och om jag så hade varit medlem i annat parti hade jag bojkottat alla sådana här företag alla dar i veckan.

  Tycker också att nuvarande Boppers är några riktiga mesar som går ut och ”tar avstånd” från sin gamle medlem och tramsar med i kören om rätt värdegrund (= rätt åsiktspaket = Normen).

 2. J.G says:

  ”Först kom de för att hämta judarna
  men jag höjde inte min röst
  för jag var inte jude.
  Sedan kom de för att hämta kommunisterna
  men jag höjde inte min röst
  för jag var inte kommunist.
  Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
  men jag höjde inte min röst
  för jag tillhörde ingen fackförening.
  Sedan kom de för att hämta mig
  och då fanns ingen kvar
  som kunde tala för mig.” 

  Pastor Martin Niemöller (1892-1984)

 3. Catta says:

  S-M: Nej det har jag nog aldrig hört talas om ens? Men kan tycka att det var bra att de gick i kk, hatar sånt där trams.
  Ja det är själva företeelsen jag avskyr, jag skiter i vad folk röstar på ärligt talat. Jag har säkert vänner som är miljöpartister, jag ber dom inte att fara och flyga för det liksom.

 4. Catta says:

  J.G: Ungefär så ja…

 5. T says:

  Jag skäms för Gustaf Frödings skull. Hotellet borde byta namn till Vidkun Quisling.

 6. T says:

  Min bästa vän är kommunist (jag är tvärt emot) men jag litar 100% på honom och jag skiljer på sak och person. Hycklare tål jag bara inte.

 7. Här ska bojkottas och det ska fortsätta ända tills ägaren tar

  sitt förnuft till fånga och ber om ursäkt.

  Har många vänner/bekanta som jobbar och bor på hotell överallt…

  de kommer boka andra boenden.

 8. Catta says:

  T: Ja det måste man kunna göra, människan är inte bara sina politiska åsikter

 9. Catta says:

  Karin: Ja jag tycker det är totalt förkastligt, folk måste fan få ha en annan åsikt utan att straffas för det

 10. Jag har alltid haft vänner över hela spektret, några av mina bästa vänner under gymnasie- och universitetstiden var rödkommunister, och på den tiden var jag väl i det närmaste mörkblå moderat. Who the fuck cares, liksom. Livet och vänner är lite mer än politisk tillhörighet.

   

  Gillar för övrigt Niemöllers klassiska citat (det finns i ett otal varianter, det var inte något han sade en enda gång, utan nästan mer som ett tema han förde fram, vilka grupper det var som hämtades skiftade lite från gång till gång.) Om jag inte missminner mig var han u-båtskapten och välkänd krigshjälte från första världskriget, vilket väl bidragit till att ge uttalandet/na tyngd.

   

  Rent allmänt anser jag att privata företag skall ha rätt att diskriminera hur de vill på vilka grunder de vill, som privat företagare har man bara förpliktelser till sin kundkrets, och man har rätt att rikta sig till en begränsad kundkrets. Men då får man som företagare också stå sitt kast om kunderna skyr en som pesten och går någon annan stans. Vad man däremot inte får göra är att bryta ingångna avtal hur som helst (vilket tydligen bokmässan insett eftersom de ändrat sig igen om Nya Tider). Som hotellägare så har du all rätt att säga nej om en sverigedemokrat vill boka rum. Men du har fasiken ingen rätt att vägra honom när han kommer och hämtar nyckeln för att han har en SD-knapp på kavajslaget. Har man problem med en kunds tillhörighet eller etnicitet eller något annat mer eller mindre tramsigt så måste klargöra det redan från början. Inte efter att man redan ingått ett avtal (hur informellt avtalet än är).

   

 11. T says:

  Nu ska kedjan ta hotellföreståndaren i örat och göra klart att man inte håller på med sånt om man vill vara med i kedjan.

 12. Catta says:

  Dolf: Jag har funderat ibland på det där men jag är liksom inte på det klara än vad jag tycker om att privata företag ska få göra som de vill, men jag har tänkt lite i dina banor att idiotval sannolikt skadar dom själv ändå.

 13. Catta says:

  T: Läste det, och det är lika patetiskt att hotellet nu ändrar sig och ber om ursäkt, för då är ju det ett jäkla hyckleri också. Fasiken ska det vara så svårt att stå för vad man tycker bara och acceptera att folk tycker olika

 14. T says:

  C: Jag är egenföretagare och jag mina knep att bli av med besvärligt folk som jag inte vill ha som kund på diverse sätt.

  Money talks and bullshit walks även i hotellbranschen.

 15. maria says:

  det här demokratiföraktet som börjat spridas känns så där. Eller kommit upp till ytan kanske? ”Demokrati är bara bra när det blir som jag vill, och alla ska tycka som jag . Annars är de dumma i huvudet och ska straffas” Reinfeldt, Brexit, Trump, vänstertomtar som river ned andra partiers valaffischer….Finns säkert fler exempel.

 16. Catta says:

  T: Finns alltid vägar att gå om man vill, men det är ju en fördel för företaget då om man sköter det snyggt.

  maria: Jag tror folk till stor del iaf är trött på den här typen av agerande, oavsett vad de röstar (kanske inte MP och Fi då). De flesta har nog fattat att det inte är riktigt rätt väg att gå om man vill minska stödet för SD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)