Jag fortsätter att vänta…

Rubrik i Aftonbladet idag ”Mormor slickade på barnbarnets bitring – fick chock: ”Äckligt

Själv tycker jag blåbär smakar äckligt. Jag tycker blåbär smakar järn och blod. Seriöst, är det ens en nyhet eller något som är intressant överhuvudtaget? Äckligt tycker jag det är  att veta att en dam gått omkring i olika butiker och slickat på bitringar för att kolla om de ”smakar lika äckligt”.  Jag tror inte heller hon fick en chock av upplevelsen. Varken en medicinsk eller psykisk sådan.
Nu tycker hon synd om barnbarnet som haft den där bitringen i munnen. Tycker barnet att den smakar äckligt så kommer han inte stoppa den i munnen fler än en gång, så han lider nog ingen skada.

Det finns miljoner intressanta, viktiga, chockerande saker att skriva om, varför envisas medierna med att skriva om skitsaker egentligen? Det där utrymmet hade kunnat ges till att beskriva hur socialtjänsten inte hinner utreda barnärenden där barn far illa på riktigt. Hur äckliga typer beställer våldtäkter på barn via videolänk. Hur barn mobbas i skolan eller hur barn misshandlas och kidnappas. Ja nästan till vad som helst faktiskt som är upplysande och viktigt.

Jag önskar fortfarande att det ska komma en ny tidning som tar upp viktiga nyheter utan en massa kändistrams eller tårdrypande artiklar om Jenny 27 som skar sig i benet när hon rakade sig med en för vass hyvel. En tidning som är objektiv och inte bara riktar in sig på invandring/religion eller har en politisk vinkling. En tidning där man kan få information om för samhället viktiga ämnen, nyheter och bra gräv. Men jag lär få vänta….

 

This entry was posted in Lite av varje and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Jag fortsätter att vänta…

 1. Ann-Charlotte says:

  Jag önskar samma sak Catta. Trist att det är som det är.

 2. JD says:

  Det finns inga journalister längre och det säger jag inte som ett skämt utan det är fakta. Istället har journalistkåren ersatts av dåligt pålästa bloggerskor och virala politiska åsiktsmaskiner som inte vet vad opartiskhet betyder ens.

  Är det inte tydligt att nya seriösa journalistiken finns på nätet på obundna sidor där innehåll och fakta är viktigare än nöjda aktieägare som bara vill tjäna pengar.

  Lokaltidningarna är så gott som döda och snart kommer en enda redaktion sköta mediebevakning från Gävle till Kiruna. Mitt Media)

  Ingen vill betala för riktiga journalister längre.

 3. JD says:

  Vill bara tillägga att journalisthögskolan inte är vad den en gång varit heller.

 4. Catta says:

  JD: Nja, nog finns det journalister, men det är även som du säger också så att stora utrymmen ges till bloggare som har ”rätt åsikter” eller för den delen rätt hudfärg, personer som inte har ett särskilt bra skrivspråk och som egentligen mest upprepar samma floskler om och om igen. Dock tycker jag att tex Expressen gör många bra lite djupare reportage numer.
  Vår lokaltidning har blivit usel tycker jag, man vill veta vad som händer häromkring när man läser den, inte vad som händer i stockholm eller australien liksom. Otroligt lite händelser och nyheter.

 5. JD says:

  Du är så optimistisk. 🙂 Jag tror inte att dagens form av tidningar ens existerar om 7-8 år utan att de ersätts med gratistidningar som primärt bygger sitt innehåll på nöje. ”Seriösa” nyheter kommer genom flöden i viral form som anpassas efter mottagaren för att sälja bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

<----Välj en bildfil (JPG)