Finfrämma´n

Nu har mitt helgbesök åkt hem och man brukar ju tycka det är lite skönt när man blir själv om man haft besök en helg men nu tycker jag det var tråkigt att de åkte. Ann och hennes son är verkligen två helt makalösa personer, det finns inte många som dom kan jag säga. Så vi har haft riktigt ”finfrämma´n” som gammelmorfar skulle sagt.

De kom på fredag kväll och då snaskade vi på smörgåstårta och surrade lite innan det var läggdags. Vi ser lite dimmiga ut men bakom dimman är vi himla snygga allihop!

besok

Ann hade med sig så fina presenter till mig också. Parfymerna luktade jättegott, jag ägde faktiskt inte en enda parfym! Eftersom min mamma var extremt överkänslig för dofter så har jag inte haft parfym eller starka lukter på säkert 10-15 år, och sen hon dog så har det liksom inte blivit av att jag börjat använda det igen, så detta var verkligen kul. Också tre läppglanser och en jättefin necessär fick jag.

present

På lördagen var vi på lite utflykt runt omkring här, bland annat åkte vi upp på ett berg vi har här och kollade lite över bygderna. Det blir ju som lite andra vyer än i storstaden.

utsikt

Sen gjorde sambon sin makalöst goda köttfärslimpa när vi kom tillbaka, och senare på kvällen tände vi brasa ute och hoppades på att norrskenet skulle dyka upp men tji fick vi. Det var lite synd för jag hade önskat att tonåringen fått se det i alla fall. Men vi fick i alla fall några grillade korvar. Sambon har varit en makalös värd också, han har fejjat med maten och grejat med allt sånt hela helgen. Jag har sån tur att jag hittade mig en sån bra karl!

Anns son har gjort det bra i helgen, vi ”gamlingar ” är liksom nöjda med och uppskattar lugnet och fågelkvittret men det är ju inte så himla givande för en tonåring. Tack och lov har vi ett playstation med några spel här så lite hade han att pyssla med i alla fall. Men det har varit otroligt roligt att ha dom här så jag ser redan fram emot nästa besök.

Jag hoppas ni haft en bra helg också!

 

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Finfrämma´n

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Härligt! Och den där smörgåstårtan ser himla god ut 🙂 Det var läääääänge sen jag gjorde det, måste kanske få till en sån snart 🙂

 2. Catta skriver:

  WL: Ja det var otroligt roligt att ha dom här på besök! Haha den ÄR svingod, det lokala bageriet gör världens godaste smörgåstårtor utan tvekan. Efter att ha ätit den så vill man inte ha nån annan. Jag lovar att bjuda på den när du kommer också. Alltså när….inte om 😀

 3. T skriver:

  Ser ut som ni hade det gôrtrevligt där uppe. Naturbilden liknar hemtrakten ca 85 mil i sydvästlig riktning. 🙂

 4. Catta skriver:

  T: Ja jättemysigt har det varit. Men det är alltid trivsamt med genuina människor. Gaaahhh prata inte riktningar med mig, eller ens geografi, jag vet ju knappt var jag är själv 😀

 5. Ann-Charlotte skriver:

  Hemma! Tack för allt kära Catta. Du och sambon skulle fått er ett gott skratt om ni kunde höra sonen den sista timmen. Han har stenkoll på allt: när vi ska börja förbereda oss för att gå av tåget, vilket taxibolag vi ska åka med, etc. Man skulle kunna tro att hans mamma är mindre vetande eller nåt 🙂

  Den här helgen hos er var den bästa i mitt liv på fem år. Ur allt elände fick jag dig, kan man säga. En alldeles egen klok och snäll ”storasyster”! Nu har vi mycket roligt framför oss. Min 40-årsdag, sen fyller du 50 osv…

  Det är roligt med nätet. Jag och Tutis ska hälsa på vänner i Göteborg, Lund, Jönköping, osv. Och så Norrland förstås. Dit kommer jag nog på sikt att flytta.

  Nu sängen 🙂 Zzzz

 6. T skriver:

  C: Vem vill umgås med folk som inte är det. Så länge man hittar hem är det lugnt 😀

 7. Catta skriver:

  Ann: Haha ja jag skulle nog behöva låna sonen när jag ska ut och resa också 😀 Makalös kille är han på alla plan. Ja det är nu det börjar Ann, livet, resor, möten, umgänge 🙂

 8. Catta skriver:

  T: Inte jag i alla fall! Haha det är inte alltid jag hittar hem heller 😀

 9. Ann-Charlotte skriver:

  Hälsa F så gott från mig och Tutis. En otroligt snäll människa. Jag mår så himla bra Catta efter den här helgen och i eftermiddag kommer Tutis hit på middag. Nu ska jag bli hans mammi igen. Glad att han även har dig. Barn och ungdomar behöver flera vuxna förebilder i sitt liv!

 10. Catta skriver:

  Ann: Ja han är snäll, jag har haft tur. Vad kul att höra, jag sa ju att norrland skulle göra susen! Och jättekul att ni två åkte tillsammans, du har verkligen världens finaste pojke.

 11. Ann-Charlotte skriver:

  Jag saknar dig, F och Tutis 🙁 Saknar sovrummet på nedervåningen. Raija och Golle. Ett snötäckt Norrland måste vara det vackraste som finns? Jag ser fram emot att komma tillbaka!

 12. Catta skriver:

  Ann: Vi saknar dig också, och Tutis! Det var trevligt att ha er här. Haha Golle & Raija trodde jag inte du skulle sakna i alla fall med det liv de förde just den här helgen 😀 Du får komma när det är mycket snö för det skulle du gilla att sitta ute och elda i snön och mörkret. Ja du får ju komma innan också, men vi ska passa in nån helg också när det är norrsken så kan vi sitta vid brasan och titta på det 🙂

 13. Ann-Charlotte skriver:

  Jag trodde jag skulle bli irriterad på fåglarna och hur de låter, men jag blev inte det. Tyckte istället det var trevligt, till och med behagligt, att ha dem i bakgrunden. Ungefär som att ha en radio på.

  Jag älskar ju snön och att elda så det blir bra 🙂

  Jag kommer till Norrland fyra dagar i slutet på oktober efter att vår kompis från Göteborg varit här. Min kompis från Lund kommer även och hälsar på mig i Solna. Sååå kul!

 14. Catta skriver:

  Haha ja en lite monoton radio 😀 Men det är som du säger, man vänjer sig och det är faktiskt trevligt att höra dom prata där inne även om man gärna skulle slippa vissa av ljuden.
  Ja det låter bra, då håller vi tummarna för att det blir norrsken då också så är det fulländat 🙂

 15. Ann-Charlotte skriver:

  Nu diskuteras Norrland på G+ i ett diskussionsforum 🙂 Det är flera som älskar Norrland så som undertecknad 🙂 Så här skriver en kille i tråden:

  ”Sen så flyttar dom flesta norrländska tjejer som älskar shopping ner till Stockholm och nu verkar det även bli en trend åt andra hållet med tjejer från södra Sverige och Europa som älskar natur och inte är så intresserad av shopping som flyttar upp. Kanske evolutionen då skapar en tjej som inte tillbringar timmar med att shoppa. :-)”

  Han har rätt!!

 16. Catta skriver:

  Haha jag tror aldrig att det kommer hända dock att det skapas tjejer som inte älskar att shoppa 😀 Men jag tror vi lever i en tid när folk alltmer kommer uppskatta naturen, lugnet, luften och den mer avslappnade attityden som finns i norrland :)0

 17. Ann-Charlotte skriver:

  Det känns som jag ”stalkat” dig idag Catta. Haha! Men jag mår så himla bra efter min norrlandsresa med Tutistrollet 🙂 Tack igen för gott sällskap, mat och husrum 🙂

 18. Catta skriver:

  Stalkar gör man bara om någon undanbett sig kontakten och det har jag ju inte så du är oskyldig 😀 Det är bra att du fick med dig lite må-bra hem! Du kanske ska prata med nån läkare om du kan få norrland på remiss, en resa i månaden 😀

 19. Ann-Charlotte skriver:

  Ja Catta, norrland på remiss vore nåt 🙂 Ha en bra kväll och kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.