Äpplen och blues

Vilket fantastiskt träd vi har här på framsidan. Först så är det smockfullt i vita blommor på sommaren och nu är det smockfullt med små röda äpplen överallt. Och allt detta hänger mitt utanför köksfönstret där vi har matbordet, fatta vilken bullerby-vy.

paradisapplen

Det gulligaste är ju att det kom en liten kvist på stammen och på den har det till och med kommit ett äpple på. Nu till den stora frågan, är det här paradisäpplen och äter man såna?

paradisapplen-1

I övrigt har Golle nästan lärt sig att sjunga en sång. Den är inte så lång utan består av en enda mening: Här kommer Golle *två knäpp med fingrarna*. Det är alltså lite blues-gung i den och kom till när Golle vankade fram på golvet med uppburrade fjädrar och såg stencool ut.

Hur som så kan han orden men han kan inte sätta ihop meningen än så endera sjunger han ”Hä komm….Hä komm...” eller så sjunger han ” e´Golle….e´Golle *knäpp knäpp*”. Men snart så sitter det!

golle

Golle vill gärna ha massor av beröm, alltså att det blir så här dramatiska hurrarop för varje liten prestation. Man ska klappa händer och ropa ”BRAAAA, du är duktig Golle! ”Då är  han nöjd och gör om det igen. Och jag måste säga att Golle & Raija är ett enormt tillskott i familjen. Jag älskar dom!

Det gör inget att dom får frispel ibland och gör vidriga ljud som skär i hela hjärnan, eller att dom vissa dagar kan sitta och säga ”Wow wow wow, Kaka, det är gott med kaka, ska ha kaka, kaffe?” i tre timmar i sträck. Det gör inget att dom skräpar som fan och skiter på mina byxor och kastar ärtor på golvet. Det är bara så mysigt att ha dom och dom är såna personligheter.

Det här inlägget postades i Livet hos oss, Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Äpplen och blues

 1. Catta skriver:

  Ann: ja kanske jag ska öppna ett vilohem här i huset.
  ”Vilohem i norrland, ni får bo i en garderob och vakna till fågelskrik (inte kvitter)” 😀
  Haha ja man får så mycket mer för pengarna om man bor så här, man kan bo i en herrgård till samma pris som en trea i stockholm liksom.
  Drömma får man och bör man. Men en liten stuga skulle ni kunna skaffa er i alla fall, det är ju inte längre än att man kör hit på 4 timmar.

 2. whitelady7-Eva skriver:

  Oj vilket fint träd! Kan ni äta äpplena?

  Golle är för go, kan se honom strutta fram på golvet och sjunga 🙂 du får skaffa papegojsolglasögon till honom, så han kan vara cooool 😎

 3. Catta skriver:

  Eva: Jag vet faktiskt inte om man kan äta dom? Jag vet inte vem jag ska låta testa det heller 😀
  Hahaha ja det skulle ju vara en syn 😀

 4. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Jag tror att om det är paradisäpplen så är de inte så goda att äta direkt, men det ska visst bli god sylt, marmelad och sånt. Du får väl testa själv, det är ju ditt träd 🙂 Se till att du inte somnar bara 🙂

 5. Catta skriver:

  Eva: Ja fast jag vet ju inte om det är såna, det kanske är värsta giftäpplena. Jag får bjuda hem nån elak jävel och bjuda på dom så får vi se 😀

Kommentarer inaktiverade.