Maskros och prästkrage i oktober?

I går kväll blev jag så brydd när jag såg att det kommit upp en maskros helt plötsligt, är det inte lite väl sent för dom att blomma nu?

Maskros i oktober

Och på vår ”skräpkulle” så är det fullt med prästkragar  också, de har blommat där sedan i somras så de gillar förmodligen det där steniga, grusiga som är i kullen. Men är det inte lite väl sent för dom att blomma i oktober också? De brukar ju ta slut lagom till midsommar, i alla fall i mina trakter.
Prästkragar i oktober
Jag klagar inte att det är lite blommor i hösttråket, men det känns onekligen lite märkligt att se löven falla av träden samtidigt som sommarblommorna börjar om att blomma…..

 

Det här inlägget postades i Livet hos oss och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Maskros och prästkrage i oktober?

 1. whitelady7-Eva skriver:

  Hehe, welcome to my world 🙂 Men ni måste ha en varm och skön höst?

 2. Karin Svensson skriver:

  Hos mig i mellansverige blommar lupiner, blåklockor och igår såg jag

  midsommarblomster. Väntar bara på att vitsipporna ska titta fram.

  Och så har vi vår igen …

 3. Catta skriver:

  Eva: Ja vissa dagar har varit skitvarma, som sommardagar trots att nätterna varit ganska kalla. Men detta vet jag inte om jag varit med om förut trots fina höstar 🙂

  Karin: Ja men vad märkligt det är? Eller det är klart är det varmt så blommar det ju men åtminstone här har vi ju haft ganska kalla nätter (och ibland dagar) så jag tycker de borde frysa ihjäl då?

 4. A-L skriver:

  Här har jag sett syrener som blommar så knasigt det kan vara 🙂

 5. Svart-Malin skriver:

  Prästkragar och maskrosor vet jag inte, men nog blommar det här och där fast jag inte vet vad det är. Vädret är hit och dit här med och inomhus har mina pelargonier fått fnatt och växer och blommar så de håller på att spricka.

 6. Catta skriver:

  SM: Ja det är ju helt upp och ner med allting nu, till och med mina penseér blommar för fullt och när man tittar ut på morgonen är det frost, jättekonstigt 😀

  Ann: Idag är det då inte varmt här kan jag säga, is på bilrutan 🙁

Kommentarer inaktiverade.