Första snön…

Ja förutom att ha fått in program i datorn så har vi också fått årets första snö här i hålan häromdagen. Inte mycket men så pass att man känner att vintern är på intågande i alla fall. Kallt är det också.
IMG_4423

Det absolut värsta innan man vant sig är att varje morgon behöva skrapa rutorna på bilen, jag fullkomligen avskyr det. Sen kommer det som är nästan lika jävligt, att behöva sopa bilen innan man kan masa sig iväg på morgonen. Jag är inte gjord för vintern! Men det blev fart på mig att ta undan alla blommor i alla fall så nu är det höststädat ute. Dom tre på altanen ska få stå kvar i vinter, då kan jag sätta smålampor i dom sen.

Lilla röda

Det är samma gnäll på mig år efter år den här tiden, men jag avskyr så innerligt vintern och kylan. Jag hatar att behöva palta på mig kläder, att frysa, att skrapa rutor, att skotta snö. Jag gillar att det blir lite mörkt men inte när det blir mörkt dygnet runt. Nej just för tillfället kan jag inte komma på något positivt alls med vintern. Men om ett tag kommer jag fota den gnistrande snön och tala om hur fiiint det är, jag kommer att sitta ute vid brasan på renfällen och grilla korv och tala om hur myyyysigt det är. Det är liksom den här perioden som är värst, innan jag vant mig….

Det här inlägget postades i Livet hos oss. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Första snön…

 1. T skriver:

  Du kan köpa en silvrig sak man lägger över framrutan och klämmer fast med dörrarna så slipper du skrapa rutan. Jo man vänjer sig vid kylan varje år. Som sämst med dagsljus här är det 6 timmar vid jul. Vi har haft strax över nollan hela veckan. Ingen snö ännu och löven är gröna på linden närmast huset. När det är minus på dagen brukar löven falla av på några timmar.

 2. whitelady7-Eva skriver:

  Jag ska tala om för dig vad som är bra med svensk vinter ? Inget växer förutom möjligen persilja, och snön smälter bort. Här växer det hela Ävla vintern, fast det är för blött att gå ut och röjja så när våren kommer är det en smärre djungel att hugga ned. Det har jag gjort idag, och det känns i ryggen ?och inte är det klart heller! Måste spraya ogräs och fundera ut vad som ska planteras också.

 3. Catta skriver:

  T: Ja jag tror faktiskt jag ska göra det i år, jag hatar det där skrapandet! Här är det lite märkligt, det är minus på nätterna och alldeles frostigt ute men ändå så är nästan alla löv på storbjörken kvar (om än gula).

  Eva: Åh det lät faktiskt lite jobbigt, så okej du får rätt i det då 😀 Jo man är ju som inte gjord för att stå böjd och rensa och ha sig numer, man skulle ha en alldeles egen trädgårdsmästare! Och kock. Och städare. Då kunde vi bara sitta och ta det lungt och göra sånt som är kul 😀

 4. whitelady7-Eva skriver:

  Jag funderar faktiskt på det där med städhjälp, det kostar inte så mycket och skulle vara en enorm lättnad för mig. Jag hinner/orkar inte så ofta ? och då kunde jag ju som sagt ägna mig åt annat kul som djungelarbete t ex!

 5. Catta skriver:

  Eva: Ja det skulle faktiskt vara guld att ha det, fasiken så mycket tid man skulle få över till annat, kunna vara ledig när man väl jobbat klart istället för att gå från jobb till att gå hem och städa, diska, tvätta, laga mat. Nu vill jag ha en typ hushållerska som gör allt. OCH obegränsat med pengar så jag kunde jobba när jag ville 😀 Okej jag spårade ur lite nu…

 6. whitelady7-Eva skriver:

  Catta: Om du hade obegränsat med pengar så kunde du ju anställa mig som hushållerska ? och då fick du ju en gratis sjuksköterska också! Jag föreslog städerska till guben igår, men han påstår att han kan göra allt som de gör, så det behövde vi minsann inte betala för…. på frågan om varför han inte gör det då så var svaret lite svävande ?

 7. Catta skriver:

  Hahaha ja det hade ju varit kanon, då hade du ju dessutom fått lön för att vara sjuksköterska till mig, du har ju fått jobba gratis senaste åren med det 😀
  Haha ja men jag tror att det där med städögon är något bara vissa får, alla får inte såna. Som sambon, han har inte heller fått städögon så för honom är det aldrig stökigt 😀

 8. whitelady7-Eva skriver:

  Hehe, a nurse is allways on duty 🙂

  Jag har fått sämre städögon med åren, eller kanske jag skulle säga att latmasken är större än ögonen 🙂 men det år ju egentligen bra att de inte har några städögon, för då klagar de ju inte heller ?

 9. Catta skriver:

  Jag tycks bara få bättre städögon med åren, jag önskar att jag kunde låta något ligga framme eller inte få spunk för att det är lite damm på golvet, men jag får ingen ro förrän jag tagit bort det. Blir bara stressad. Positivt är dock att sambon inte riktigt fixar skräpiga golv så han tar gärna fram dammsugaren, och dammsuga och torka golv är det värsta görat tycker jag 🙂

 10. T skriver:

  Städögon, det är något som de flesta män saknar. Att jag går med skor inomhus säger väl något. Min mamma får väl spinn där uppe hos Sankte Per. Bättre med like skit i hörnen än ett rent helvete XD

 11. Catta skriver:

  Min sambo är bra på att hjälpa till att städa, men sämre på att se när det behöver göras. Dammning ser han inte alls 🙂 Men som du säger, det finns värre saker än att ha lite stökigt

 12. T skriver:

  Jo städa är jag med på vare sig det behövs eller inte (högst personlig bedömning) men det blir lite här och lite där utan någon plan. 🙂

 13. Catta skriver:

  Haha det låter typiskt manligt 🙂

Kommentarer inaktiverade.