Tok-Raija

Raija är rolig. Hon har en klocka i buren, när Golle hade den (jag brukar byta mellan burarna) så plingade och bet han i den. Raija ruskar i den så den får fart och gungar fram och tillbaka, sen sätter hon sig under och låter själva plingpinnen dra över huvudet på henne så hon får som massage i skallen.

Hon kan sitta så hur länge som helst och blunda där under, man riktigt ser hur mysigt hon tycker det är. Här blev hon dock nyfiken när jag kom med kameran så hon hukade sig. Ganska fiffigt ändå att komma på det 🙂

raija-kliar-sig

I går hade vi qualitytime i köket medan Golle satt på rummet och surade. I hans värld är det bara han som är viktig och ska ha all uppmärksamhet så han dänger leksakerna i burgallret, pratar och svär, lockar och pockar. ”Ska du komma då? Kom då! BRA! ska ha kaffe? Kaka? Det är gott! KOM DÅ! Håll käften nu. LÄGG AV! Kaka?

Men vi nonchalerade honom, lyssnade på musik på datorn. Åt äpple och morot. Lekte med toarullen. Chillade. I dag är det Golles dag så när jag kommer från jobbet får han komma ut och ha egentid. Dom är som småbarn dom här två 🙂
raija-leker

Det här inlägget postades i Våra Grå Jakos Golle & Raija och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Tok-Raija

 1. En ute och en inlåst, varför inte bägge ute?

 2. Catta skriver:

  Därför att Golle inte kan vara snäll med Raija, han tar alla tillfällen i akt och ger sig på henne och hon blir skitstressad. De är så olika, Golle har konstant myror i brallan, det ska hända nåt hela tiden, låta, smälla, dundra, sjunga, prata osv. Raija är nöjd att sitta på en stol och titta sig omkring, putsa lite fjädrar, göra ett litet ljud emellanåt. Så de får turas om istället

 3. Ah en patriarkal papegoja som hunsar hönan.

 4. Catta skriver:

  Precis så är det Dolf! Sur och grinig om inte han får ALL uppmärksamhet. KRÄVER att hon ska flytta sig, annars kickar han iväg henne. Om någon pratar med henne så överröstar han ALLT osv osv….Dessa afrikanska män…. 😀

 5. Aha, afrikan, ja då klarnade ju förstås allt omedelbart.

 6. Catta skriver:

  Nja fast han har ju trots allt växt upp här i sverige och influerats av vita heterosexuella cismän så, nja det här kräver nog att man startar en ny utbildning på Södertörn för att reda ut varför Golle gör som han gör. Beror det på det ursprungliga genetiska och kulturella arvet eller är det det sociala arvet han insupit här i sina föräldrars nya hemland?

 7. whitelady7-Eva skriver:

  De är ju för härliga de där gojjorna! Och fördelen, jämfört med småbarn, är ju att du kan låsa in dem i burarna när de blir för odrägliga 🙂

 8. @W7-E:

  Burarna måste väl vara lite större för barnen, annars har jag svårt att se vad det skulle vara för skillnad.

 9. Catta skriver:

  Eva: Ja dom är makalöst roliga och trevliga 🙂 Haha ja det är sant, eller muta med godsaker 😀

 10. whitelady7-Eva skriver:

  Dolf: Hehe, nog räcker Cattas burar för småttingar också, men kanske några myndigheter skulle ha synpunkter på det hela ? Gillar din förkortning av mitt namn!

  Catta: Ja de roar ju alla oss  läsare också!

 11. Catta skriver:

  Jag får ju plats i dom där burarna, kanske 4 stycken jag till och med 🙂
  Ja jag ska bli lite bättre på att lägga ut klipp på dom för dom är förjävla roliga när de pratar goja 😀

 12. Jag föreställde mig förstås något mer åt det här hållet:

   

Kommentarer inaktiverade.