Nytt år och tillbaka efter uppehåll!

Hej hopp där ute! Nu har jag inte varit här på ett par månader drygt men jag lever i allra högsta välmåga. Det har varit rätt mycket de sista månaderna och det gav lön för mödan så nu har jag fått mig en fast heltidsanställning äntligen, det är skönt ! Men annars har det varit både jul och nyår även här

I år tyglade jag mig dock lite vad gällde julpynt, hade inte upp så mycket men det var juligt ändå.

jul

Golle har förstås legat med och haft koll så allt funkar som det ska, helst glöggsetet har han varit väldigt intresserad av. Det blänker väl fint kanske. Och smäller högt när man slår det i bänken och höga smällar är ju alltid lika kul.

golleglögg

Förutom det så gick brandvarnaren igång här en dag helt utan vidare, och dagen efter så sa jag till sambon att det var ju en himla tur att fåglarna inte snappade upp det ljudet i alla fall. Två veckor efter så började dom, och jag kan lova att det inte är kul när de brandvarnar ikapp de där två. Nu får man hoppas att de glömmer det snart.

Hur som så ställde vi till en liten nyårsfest här i år.Himla bra ordnat, ett par ordnade varmrätt, ett annat förrätt och ännu ett annat efterrätt. Jag och sambon stod för lokal och snacks. Ingen behövde slita ihjäl sig alltså och det var gudomliga rätter de fixat. Sen hade vi tänt brasan på altanen och lagt ut renskinnen så det var riktigt mysigt där vid tolvslaget.

IMG_4643

IMG_4672

Nu är det alltså 2017 och året har börjat bra så jag hoppas det fortsätter så. Just nu har vi en sån här köldknäpp så det är nära –30 grader nu. Frost på fönstren och kallt på golvet!

frost

Vi har i alla fall köpt ett extra element som fåglarna har inne på sitt rum så där är det varmt och skönt. Värre är det för småfåglarna ute så jag ser till att de har gott om mat där i stugan sin

mata fåglar

Idag blir det alltså inte till att ge sig ut i onödan utan nu är raggsockorna på, kaffet står på bordet och jag ska inte göra ett skvatt (tror jag…)

Hoppas ni haft det bra också vad ni än har haft för er. På återhörande!

Det här inlägget postades i Livet hos oss. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nytt år och tillbaka efter uppehåll!

 1. Catta skriver:

  Ann:  Ja jag tog mig i hampan och satte mig ner en stund nu.
  Ja det är skitkul att det blev en fast heltidstjänst, trodde inte de skulle ha det behovet full tid men ibland ska man ha tur.
  Jag längtar efter att få se en bild på dig efter du varit på ”presenten”, de är så duktiga så jag tror du kommer tycka det är jättekul att gå dit eftersom du är så intresserad 🙂

 2. A-L skriver:

  Grattis till jobbet 🙂 anar jag en viss mössa där? 🙂

 3. Catta skriver:

  Tack A-L! Näe det är en annan mössa det där, men din används flitigt också 🙂

 4. A-L skriver:

  Får väl skylla på dålig bild 😛

Kommentarer inaktiverade.