Taggiga dunbollar och vinter

I går var det fredag och det sedvanliga kökshänget med Golle, muntergöken som fortfarande håller på att uppvakta mig febrilt och blir skitsur och bits när jag inte är “mottaglig”. Sen blir han kränkt som bara den om jag höjer rösten åt honom så då går han in i attackmode så idag högg han mig ett par gånger. Men så länge inte blodvite uppstår så ska jag inte gnälla, med den där näbben är han kapabel att knäcka mina fingrar om han skulle vilja, så i hans värld markerar han bara. Han är jäkligt dominant av sig den lilla fjäderbollen. Collage 2017-01-13 19_29_53

I går slog kylan till igen och jag trodde det skulle hålla i sig ett tag men idag är det bara –7 igen.
Alltså vinter är vackert på foton, det ser så mysigt ut och det ser alltid varm och skönt ut inomhus. Men verkligheten är ju inte alltid så.

IMG_4800

 

IMG_4797

Hos oss blir det snabbt kallt på golven när det blir kallt ute, vi kan ju elda i kaminen så det är ju mysigt så men jag verkligen avskyr när det blir kallt inne, och kallt för mig är om det blir 18 grader. Då är det tofflor och fulfleecen på direkt. Men så där på bild så ser det ju bara jättemysigt ut allting.

Nåja nu är vi på G och ska åka till stan för sambon måste ha sig en ny telefon, och och närheten där han köper telefonen finns butiker jag kan springa i så det är helt okej Ler Då kan han (som hatar “mina” butiker) sitta i bilen och greja med nya telefonen medan jag springer runt och vänder och vrider på allt pjoller som finns. Utmärkt!

Ha en bra dag alla!

Det här inlägget postades i Livet hos oss. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Taggiga dunbollar och vinter

 1. Catta skriver:

  Fast det skulle ju bli så konstigt om jag hade en människa boendes i min garderob 😀

  Jag älskar också det här huset, trivs så himla bra med det, det har liksom allt.

 2. Karin Svensson skriver:

  Min grå jako är 27 år och är likadan som din, vill uppvakta och spy

  upp mat. Han är opålitlig och kan vara sur ibland.

  Nu vet inte jag om jag gör rätt men jag har en duschflaska inställd på

  stråle och när han jävlas då får han ett sprut… samtidigt som jag säger

  nej med lite argare röst. Om jag säger nej med argrösten utan duschflaska

  då biter han ännu värre.

  Har du fågelläsare på din blogg så kommer det säkert många kommentarer

  med ramaskri.. så får man inte göra, det är djurplågeri… Kanske men det

  är mitt sätt att göra och hos mig funkar det. Kan tillägga att han duschar aldrig

  med den flaskan, han sitter på badkaret på en hylla och duschas med min

  dusch, vi kallar det ”bada”.

 3. Catta skriver:

  Ann: Haha det är sant! Ja faktiskt, det är som ombonat trots att det är så stort, i går var vi och shoppade lite så nu har jag möblerat och haft mig igen också 😀

  Karin: Vi kanske fick fåglar med stark dominans och personlighet helt enkelt. Jag tror inte på att ”straffa” utan mer på att belöna om de ”gör rätt”, och det rör inte bara fåglarna utan alla djur (och de flesta människor för den delen förutom totalgalna) och jag skulle ändå inte kunna använda sprayflaskan då de brukar få duscha med den. Mina har inte vågat sig in i duschen än, men jag tränar på det för det skulle underlätta om jag bara kunde ta in dom i duschen några ggr i veckan istället för att blöta ner hela burarna (och golvet…)

 4. Karin Svensson skriver:

  Jag berömmer med jordgubbssaft i en liten docknappflaska. När han sjunger på befallning, eller när han knackar, eller visslar då får han sig en liten slurk.

  Han går in frivilligt på kvällen när jag säger att nu är det godnatt…. och sen säger jag: då får du gå in och sätta dig. När han satt sig på sin pinne så säger han med den allra lenast rösten… goooonatt. Då blir det några droppar saft som belöning.

  Just nu gör jag tomma mjölkkartonger med hoptryckt papper i och mellan varven ligger nötter, sockerbit eller annat smått o gott. När jag ska hänga in en sådan kartong då vill han gärna vara med och greja… (att greja vet jag vad det betyder, det betyder ont) När han närmar sig kartongen så säger jag nej, då backar han och sätter sig på pinnen igen… då kommer jordgubbssaften fram och sen är det bärsärkagång på kartongen efter mitt varsågod.

   

   

 5. Karin Svensson skriver:

  Kom på en sak till angående bada/duscha. Ställ in en gratängform på burbotten så kan de bada själva. Om de vågar vill säga.. 🙂

 6. Catta skriver:

  Ann: Ja här råder det lugn, några ggr om år på sommaren så kan man höra lite musik när det är kulturnatten eller liknande, men det är ju bara trevligt 🙂

  Karin; Haha Golle säger till när han vill sova (alltid mellan 20.45-21.00), då sitter han och ropar godnatt tills jag släcker ner 🙂 Jag önskar jag kunnat stoppa in flera pysselsaker i burarna åt dom men dom vågar ju inte röra sakerna på flera veckor. Raija vill absolut inte ha något i buren mer än sin klocka (som hon använder att massera sig i skallen med), Golle vill gärna ha nån grej han kan smälla med men nya saker är hemska.

  JAg skulle tex vara snäll och hänga in en halv majskolv åt dom var, dom var livrädda så dagen efter fick jag ta ut dom….Men trägen vinner, de har blivit tuffare ändå.  När Golle ska få nån ätbar belöning så är det ”kaka” (säger ofta ”Det är gott med kaka”), alltså mariekex eller liknande. Raija är galen i korv så hon får en microbit 🙂

Kommentarer inaktiverade.