Pojken med guldbyxorna….

Kollar klippet i Aftonbladet på killen som påstår att han tagit ut 600 000 kr när Swedbank hade sitt haveri, och jag har jävligt svårt att tro på den där storyn och även om det hade varit sant så är det störande som fan att Aftonbladet gör det till nån hjältestory när någon (om det vore sant) stjäl pengar. Så varför köper jag det inte då ?

För det första så försöker han ta ut pengar från bankomaten i klippet och säger att det går inte för kortet är spärrat. Men saldot syns nån sekund och det står att täckning saknas och att han bara har 399 kr på kontot. Det är alltså inte spärrat, han försökte bara ta ut mer än han hade.

swedbank

För det andra så säger han att han skickat pengarna till “fattiga i Jemen”. Hur har det då gått till, det är liksom inte bara att skicka iväg 600 000 till Jemen i en handvändning. Och sen låter det lite väl Robin Hood när reportern frågar om han aldrig tänkte på att ta pengarna själv och han svarar “Nej vad ska jag göra med dom?” Ja vad skulle en ung arbetslös kille kunna göra med 600 000 kr liksom…..

Sen till Sydsvenskan så säger han att han tog ut pengarna i 500 –och tusenkronorssedlar, så vitt jag vet har jag aldrig sett en bankomat som lämnar ut tusenkronorssedlar, utan femhundringar är de största valörerna. Och till dom säger han dessutom att han ska skicka pengarna, till aftonbladet sa han att han hade skickat pengarna.

Och slutligen så reagerar jag på skärmdumpen på minussaldot.Den ser ut så här

image

Så för två dagar sedan så låg han alltså minus nästan 600 000 kr, men i går eller idag hade han 399 kr på kontot?

Och allt är uppslaget under stora rubriker i Aftonbladet, sen undrar dom varför man inte litar på allt som står i pressen….

Det här inlägget postades i samhälle och politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Pojken med guldbyxorna….

 1. katchunk!!!!

  Nailed it!

  Tack Catta.

 2. Catta skriver:

  Aftonbladet har tagit bort sina artiklar nu, givetvis utan att medge att de gick på en blåsning.

  Sydsvenskan har åtminstone förklarat att artikeln är borta då fler uppgifter framkommit.

 3. T skriver:

  Att ha en skuld på 600000.- är ett akademiskt problem.

  Att vara återbetalningsskyldig till Swedbank existerar bara i teorin för honom.

 4. T skriver:

  En bunt med 600000.- i femhundrakronorssedlar är ungefär 24-25 cm hög

 5. Catta skriver:

  T: Han tog aldrig ut nån bunt så det var detsamma.  Som Judge Judy brukar säga, om det inte låter sannolikt så är det oftast inte sant och precis så var det, fattar inte att inte medierna bad att få logga in på hans konto innan de blåste upp det hela

 6. Hm, den verkade försvinna, nytt försök.

  Aftonbladetartikel går fortfarande att läsa här: https://archive.is/0iGAE

  Fast bilderna verkar inte ha fångats.

 7. T skriver:

  Det är inte så svårt att trolla Aftonbladet. Som nån annan skrev på twitter, nu tror en massa kriminella i Malmö att Ahmed har 600000.- hemma i en träningsväska.

 8. Catta skriver:

  dolf: Jag tycker det hör lite till vanlig hederlighet att skriva att storyn var en bluff också, men istället raderar man bara och låtsas som ingenting

  T: Ja det var ju inte så smart varken av Ahmed eller AB att gå ut med detta, det finns ju trots allt fortfarande de som köper allt de läser utan att ens fundera

 9. Inte bara borde de vidkännas att de hade fel. Jag är lite inne på att media borde vara skyldiga att ge rättelser samma utrymme och plats som den ursprungliga felaktigheten. Det skulle tvinga fram en uppstädning.

 10. Catta skriver:

  Dolf: Ja faktiskt. De som inte uppmärksammat att det var en bluff kommer ju fortsätta tro att han lyckades ta ut pengarna vilket i sin tur leder till en massa elände, så ja de borde vara tvungen att gå ut lika öppet och ge en rättelse

Kommentarer inaktiverade.