Frågor? Funderingar? Säga hej?

Flera har frågat mig varför jag inte har någon gästbok så nu gör jag en typ av gästbok här. Här tänkte jag att man kan få skriva vad man vill, utan att det behöver vara bundet till ett inlägg. Får se om det fyller någon funktion, annars tar jag bort den igen helt enkelt. Så nu är det bara att köra på!

31 kommentarer till Frågor? Funderingar? Säga hej?

 1. mehmetkappahl skriver:

  Det är jättefina bilder på dig när du är tillsammans med din hund.

 2. Catta skriver:

  Tack för det 🙂

 3. DanTor skriver:

  Hej Cattasbubbla!

  Februari den 2e, ”I går var jag och köpte fler nagellack och lite penslar och tre flaskor aceton”

  Tre flaskor aceton och antar att det är sånnadär små rackare med ett ruskit literpris i klass med värsta finliret från bolaget. nåväl när de små fina flaskorna är tömmda, serut att gå kvickt med tanke på redovisat måleri, får du köpa i literförpackning och med den bunkern fylla upp finbuteljen aceton från exempelvis Biltema eller närmaste måleri, pris från 40:-/L (B-tema) och uppåt 55-nått, njeeet aceton är aceton om än, emellanåt, i finare förpackning.

  Med vänlig hälsning

 4. Catta skriver:

  DanTor: Haha ja de går åt i rasande fart nu när jag övar, inte ovanligt att jag tar bort allt 5-6 ggr på en kväll 😀 Nu bor jag ju i norr och kan handla på Dollarstore där de bara kostar en tia styck, men det var ett bra tips! Använder det nämligen när jag ska ta bort lim från klisteretiketter på burkar också så tack för det 🙂

 5. äpplen och päron skriver:

  Varför är det ingen som tar upp skillnaden med att åka och slåss för ukraina som är en suverän stat och att åka och slåss för is som inte är en erkänd stat. ur ett juridiskt perspektiv är det milsvid skillnad

   

 6. Catta skriver:

  äpplen och päron: Det finns många vinklar att se alla dessa diskussioner kring terror, krig, vem som är mest skyldig, mest dum ur. Det är därför jag undviker gå in i det.

 7. Micke skriver:

  halkade in på din blogg och oj här har man lite läsning att ta ikapp.

  kul när man hittar en blogg bland alla tusentals som fångar ens intresse

  mvh micke

 8. Catta skriver:

  Micke: Hej och välkommen! Vad kul att du hittat nåt du tycker är intressant, och ja det finns några tusen inlägg om allt från fåglar till hundar, politik och gnäll 🙂 Jag har verkligen ingen nishad blogg utan den är en sörja av allt 🙂 Hoppas du hittar nåt du tycker är kul/bra/spännande !

 9. whitelady7-Eva skriver:

  Glad första höstdag till er alla 🙂

   

 10. Catta skriver:

  WL: Haha höst? Det är ju snart vår här! Men flasha med dina jorrdgubbar du….:D

 11. whitelady7-Eva skriver:

  🙂 Så länge det bara är jordgubbar jag flashar så får ni vara glada 😎

 12. Catta skriver:

  WL: Hahaha! Ja men du vet alla gillar olika saker så det finns nog dom som skulle jubla vad du än flashade 😀

 13. whitelady7-Eva skriver:

  Många kramar och omtankar 🙁

 14. Jesper Värn skriver:

  Ville bara lämna A) en vänlig hälsning och B) kommentera din fråga till min kommentar i ditt senaste blogginlägg, men som inte hade med själva bloggkommentarerna att göra – så jag tänkte lämna den här i stället – du får väl ta bort den här posten om den hamnar fel. Nåväl.

  Honnör (hälsning med hand, mot mösskant) används bara av militär, uniformerad personal (vid tillfället iklädd huvudbonad – således ”utomhus”) I grundfallet används den som hälsning kollegialt – även om det kan uppstå frågor om ”vem som hälsar på vem först”. Tumregeln är då att den med lägst militär grad hälsar först på överordnade. Honnören besvaras (av hövlighet) alltid.

  I sverige finns också en tradition att hälsa medelst honnör såsom i ordets ordagranna betydelse – ”hedersbetygelse” – och denna kan då initieras av någon i samma grad som den man hälsar på, eller högre, i det fall att något är extra berömvärt.

  Hoppas det blev något klarare. (Det betyder i klartext att jag – såsom varandes militär, då jag är uniform, kan förvänta mig att en soldat i lägre grad hälsar mig med honnör. Denna besvaras då. Själv hedrar jag någon annan medelst honnör – ungefär som att säga ”heja!” – men väntar mig alltså ingen honnör tillbaka om den mottagande är civilist.) 🙂

 15. Catta skriver:

  Jesper: Tack för den 🙂

  I den här bloggen ligger aldrig något på rätt ställe (nu har ju tiotusentals kommentarer försvunnit efter en krasch, annars hade du sett), det kan bli de mest märkliga diskussioner under vilket inlägg som helst, men du har lyckats hitta väldigt rätt 🙂

  Aha det är så det funkar, men om tex en högre militär får besök av Löfven (statsministern) hälsar den på honom med honnör då ? Och framför allt, vad händer om du inte gör honnör om du möter en överordnad?

   

 16. Jesper Värn skriver:

  Om en hög militär träffar statsministern hälsar (möjligen) militären (av hövlighet). Men statsministern är ju civilist – så det är inte alls säkert. Det finns inte i reglemente att man _skulle behöva_ hälsa på statsministern bara för att han är statsminister.

  Militären (om vi tar en VÄLDIGT hög militär – typ ÖB) hälsar först på Statschefen (kungen), eller utländsk statschef – innan man gör det på statsministern, såtillvida att statsministern inte (som förr i tiden) gör repövning. Då lär statsministern hälsa på den högre militären (först). Då har statsministern förmodligen en lägre grad.

  Idag kan man nog förvänta sig att _inget_ händer om man missar att hälsa på högre befäl. Möjligen kommer folk att försöka _utbilda_ dig i hur _kutymen_ ser ut, men det är mer som _en rekommendation_. Idag får man inga diciplinstraff för att man missat att hälsa, när man borde, och de flesta militärer jag känner har en väldigt avslappnad inställning till det här – även om vi försöker att uppföra oss hyfsat hövligt mot varandra, då vi är i tjänst. 🙂

  Typ så.

 17. Catta skriver:

  Jesper: Min erfarenhet är från gamla filmer där det alltid är väldigt strikt, låter som det är lite annorlunda IRL 🙂

  Jag bodde en sväng i Boden på 80-talet, då vimlade det ju av militärer, men nu bodde vi där mellan 2010-2013 och man såg knappt en militär. Men det fanns många spännande fort att springa och kolla i 🙂

 18. whitelady7-Eva skriver:

  Äsch, det skulle ju vara en fin bild med i kommentaren, men det bidde ingen….

 19. Catta skriver:

  Hej hej Eva 😀 jag kan föreställa mig den fina bilden i min fantasi. Jag hittar på något vackert bara!

 20. whitelady7-Eva skriver:

  Bra! Hitta på en svart svan dårå, för det var det det var 🙁

 21. Catta skriver:

  Åh typiskt 🙁 Men varför funkar det inte då?

 22. whitelady7-Eva skriver:

  Vet inte, min tablett är väl dum i cpu’n eller nåt 🙂

 23. Catta skriver:

  Eva: Ibland har det inte funkat för mig heller för att det funnits nån bild som redan heter så, testa att döpa om den

 24. whitelady7-Eva skriver:

  Den flög nog sin kos. Men den var fin 🙂

 25. Catta skriver:

  Haha ja men den finns i min tanke 😀

 26. Catta skriver:

  Åh där är ju den förlorade svanen, eller svanarna! Dom är ju skitsnygga svarta!

 27. whitelady7-Eva skriver:

  Ja, de kom fram igen 🙂 Ja, visst är de fina och lite kul att bebisarna är grå-vita ?

 28. Catta skriver:

  Den där svanpappan borde göra ett faderskapstest kanske 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

<----Välj en bildfil (JPG)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.