Vill ni använda mina foton?

Ser du något foto i bloggen du vill använda så kontakta mig här

Då jag äger de flesta foton här i bloggen så får man (enligt lag) alltså inte bara kopiera och publicera fotona hur som helst. Jag ser inga problem om du är privatperson, hittar en bild du gillar och vill visa den på din sida. Det enda jag vill då är att du namnger mig som fotograf.

Däremot kommer jag inte visa någon pardon för den som olovligen tar mina foton och publicerar dom i negativa sammanhang eller dåliga syften (tex för att hänga ut, trakassera eller liknande) .
Jag kommer heller inte ödsla tid att uppmana personen att ta bort fotot först utan jag skickar direkt en faktura, betalas inte den så skickar jag in en stämning och sen får det bli kronofogden om det är så.

Det minsta jag kommer fakturera för en olovligt publicerad bild i negativt sammanhang är tretusen kronor (3000:-).

Ingenting är gratis om man är dum. Är man snäll är jag däremot generös.