Publicerad den

Familjesemester

Att åka på familjesemester är både en utmaning och något underbart. Ni får göra roliga saker tillsammans, fördjupa relationerna och skapa nya minnen.

Resa med barn

Det är stor skillnad mellan att resa som singel eller par gentemot att resa med barn. Det kräver mycket mer planering att resa med barn, samtidigt som det också är mycket roligare. Du får en möjlighet att vara barn på nytt: bygga sandslott, åka karuseller och njuta på ett alldeles särskilt sätt tillsammans med dina barn. För en lyckad familjesemester är det smart om ni som föräldrar verkligen tänker igenom vad som fungerar för er som familj och vart och ett av barnen individuellt. Det finns en orsak till att många barnfamiljer åker på charter och gärna bokar All Inclusive. Det underlättar att inte behöva tänka på vare sig mat eller behöva hitta ett nytt ställe att sova på varje kväll.

Skapa familjesemestern tillsammans

Om ni ska göra en biltur eller resa runt och besöka olika platser kan det vara klokt att tillsammans som familj skapa er familjesemester. Ett bra ställe att börja på är resemagasinet Vagabond där ni hittar mycket inspiration och intressanta platser över hela världen. Det kan också vara smart att fråga vart och ett av barnen vad de absolut skulle vill göra på semestern och sedan försöka få in de olika aktiviteterna. Åka till en nöjespark, spela minigolf, spendera en dag vid stranden, få fiska, rida eller paddla kanot. Det finns så otroligt många roliga saker att göra. För en riktigt lyckad familjesemester är det också viktigt att planera in tid att bara vara. Barn behöver inte packade scheman, inte vuxna heller. Planera in dagar då ni bara kan ligga på stranden, äta glass och njuta. Låt er semestern vara ett tillfälle att skapa nya minnen och verkligen umgås och skratta.