Publicerad den

Spara pengar som familj

Det är många barnfamiljer som känner att de behöver vända på varenda krona. Här kommer tipsen på hur ni som barnfamilj både kan spara och få pengar över.

Spara pengar

Det första ni som föräldrar behöver göra är att som par sätta er ner och skapa en budget. Med en budget kommer ni mycket lättare ha koll på er ekonomi. Besluta er för hur mycket pengar som maten, barnens kläder och andra utgifter ska få kosta varje månad. Det är också klokt att ha ett nödkapital. Ifall något händer. När ni skapar en budget bör ni alltså också besluta er för en summa som ni ska lägga undan på ett särskilt sparkonto varje månad. Det är skönt att ha pengar ifall bilen går sönder eller om tonåringen behöver en ny dator. Genom att planera hur ni handlar kan ni också spara tusenlappar. Handla lax, kyckling och avokado när det är nedsatt pris, så kan ni äta både god och näringsrik mat. Man måste inte heller alltid köpa nytt: handla kläder, dator och cykel på second hand och ni kommer att spara många tusenlappar.

Öka inkomsterna

Ni vill naturligtvis inte bara spara pengar utan även öka era inkomster. Det första ni kan göra är att se om det finns något som ni kan hyra ut: som ett extra rum, sommarstugan eller husvagnen. Ett enkelt sätt att få passiv inkomst på. Det kan även vara smart att starta ett företag för att på så sätt tjäna mer pengar. Idag är det lätt att driva företag hemifrån: med f-skattsedel från Skatteverket och en dator är ni igång. Så behöver ni inte vara ifrån familjen. För många föräldrar kan det vara svårt och kännas jobbigt att jobba extra, då barnen behöver er på kvällen. Då kan ett extrajobb över internet eller eget företag vara ett gott alternativ.