Publicerad den

Flytta med familjen

Att flytta innebär en stor förändring för alla i familjen. Sedan är själva flytten i säg ett stort projekt. För att hela flytten ska gå så bra som möjligt är det viktigt att planera allt noggrant. Det är en bra idé att ta så mycket hjälp som möjligt som exempelvis att anlita flyttstäd och flytthjälp för att göra det smidigt. Om du är intresserad av att boka flyttstädning ska du kolla in https://qleano.se/ där du kan få en kostnadsfri offert inom en minut. På https://qleano.se/ kan du boka flyttstäd av hög kvalité. De som utför städningen är experter på just flyttstäd. Tänk på att boka både flyttstäd och flytthjälp i god tid innan det är dags att flytta.

Planera flyttdagen

När du anlitar städ- och flytthjälp kan du fokusera på helt andra saker. Du kan exempelvis lägga fokus på barnen och att deras flytt blir bra. Själva flyttdagen kan vara känslosam och att då finnas där för dem är viktigt. Det kostar så klart pengar att ta hjälp med flyttstäd och flytthjälp men det kostar även pengar att hyra släp och allt runtomkring. Det är även tungt att flytta själv, det sliter mycket på kroppen att bära tunga saker. För att flyttdagen ska gå bra är det en god idé att planera dagen i förväg. Planera in starttid, matpauser och i vilken ordning saker ska utföras.

Förbered barnen inför flytten

För att göra flytten så bra som möjligt för barnen är det viktigt att prata om flytten och göra det i god tid. Då har barnen chans att hinna anpassa sig till flytten. Om den nya bostaden inte ligger allt för långt bort kan det vara en god idé att barnen får se sitt nya hem. Ju äldre barnen är desto svårare kan det vara. Äldre barn har oftast mer kompisar och har en del av ett sammanhang medan små barn inte har samma. Men barn är anpassningsbara och brukar kunna acklimatisera sig till nya platser och hem.

Rensa bland familjens saker

När flytten är ett faktum är det en bra idé att redan då planera packningen. En flytt är ett väldigt bra tillfälle att använda för att rensa bland familjens saker. Det är bara onödigt att flytta saker som du inte använder, är trasiga eller urväxta. Det blir dessutom mindre att packa upp i det nya hemmet. Börja packa i god tid innan flyttdagen. Du minskar risken för stress när du planerar när och hur saker ska göras.